Status boek: bijna klaar

Na een aantal weken hard werken aan het herschrijven en vormgeven van mijn boek(je) is het eindelijk bijna zover: mijn boek is bijna klaar! 

 

Eerder liet ik jullie weten dat ik het boekje wat ik ooit geschreven had met de titel – de dag waarop het begon – aan het herschrijven was, inmiddels heb ik het herschreven en ge-update (de laatste update was van 2012, de nieuw tot en met nu) en nu is het bijna klaar om te delen met jullie. Ik verwacht begin volgende week de gedrukte versie binnen te krijgen en laat jullie dit natuurlijk weten. 

 

Titel en omschrijving boek:

Het boek zou eerst de titel krijgen - van eigenwijsmeisje naar Pluk het Geluk! - linkend aan hoe ik ooit mijn eerst website had genoemd (eigenwijsmeisje) en naar de website waarop ik nu mijn blogs schrijf en deel (Pluk het Geluk!). Maar door het herschrijven van het verhaal en na een tip van een collega vond ik dat deze titel niet helemaal de lading dekte. Het is tenslotte een boek wat mijn verhaal verteld over het leven met Spina Bifida, de vele keuzes en operaties en de vaak daarbij behorende lange ziekenhuisopnames. Na denken, puzzelen en zoeken welke titel er bij mij, bij mijn gevoel en vooral ook mijn verhaal paste is de uiteindelijke titel geworden: Heb mijn littekens lief!

 

Mijn littekens die mijn verhaal vertellen. De vele littekens die over mijn hele lichaam zitten, bedekt onder vaak een dikke laag kleding en niet zichtbaar zijn voor iedereen. Het titel van het boek, heb mijn littekens lief, betekend voor mij dat ik mijn littekens mag accepteren als een stuk wat bij mij hoort, ze mag omarmen en dat ze er mogen zijn. Niet altijd heb ik ze geaccepteerd en soms een beetje vervloekt, maar nu zie ik de kracht, doorzetting en levenslessen die ze mij hebben gegeven en haal ik diezelfde kracht en doorzetting eruit als ik het even nodig heb. Tevens werkt de titel voor mij ook omgekeerd, mensen accepteren mij zoals ik ben en hebben mij lief om wie ik ben, met of zonder zichtbare littekens. 

 

Ik hoop met mijn verhaal mensen te kunnen inspireren en te motiveren dat als het even tegen zit in het leven er altijd een moment komt dat het weer beter gaat. Heb er vertrouwen in!

 

Op deze site vind je onder de kop boek heb mijn littekens lief! (of klik hier) al wat informatie over het boekje en ik laat jullie natuurlijk weten als de gedrukte versie Horst heeft bereikt en ik ze verder kan verspreiden onder iedereen die mijn verhaal wilt lezen.

 

Heb mijn littekens lief!

 

Liefs Sabrina

Reactie schrijven

Commentaren: 0