Hoera! Mijn blog bestaat 3 jaar!

Hoera! Mijn blog Pluk het Geluk! bestaat vandaag 3 jaar. Een klein momentje van besef wat ik toch graag even met jullie wil delen.

 

Van eigenwijsmeisje naar Pluk het Geluk!

Precies 3 jaar geleden legde ik het domein Pluk het Geluk! vast. Een stukje internet waarop ik de blogs die ik schrijf en de verhalen die ik wil vertellen kan delen met iedereen die het wil lezen. Het is mijn stukje internet waarop ik stukjes van mijn leven deel. Waarop ik vertel over mijn angsten, mijn beperking, mijn strubbelingen in het leven, soms mijn verdriet en gemist en waar ik taboes bespreekbaar wil maken. Maar ook een plekje waar ik laat zien hoe dat ik het leven sta, hoe ik het leven zie en waar ik kracht en positiviteit probeer uit te halen.

 

Voordat ik Pluk het Geluk! begon had ik al eens een stukje op het world-wide-web waarop ik al blogs deelde. Ik had het stukje omgedoopt tot eigenwijsmeisje. Maar eigenwijze meisjes worden groot en ondanks dat het eigenwijze soms nog bij mij past, is het meisje inmiddels uitgegroeid tot een vrouw.

 

Van eigenwijsmeisje naar Pluk het Geluk!, waarom de naam Pluk het Geluk!? Ik vond deze naam beter bij mijn blogs, bij mijn verhalen en beter bij mezelf passen. Ik probeer overal het geluk in te vinden, het positieve en mooie in het leven en in de mensen te zien. Geluk zit voor mij in de kleine, mooie en ontroerende dingen die mij raken, een onverwachts lief gebaar of dingen die me doen stralen, glimlachen en laten beseffen hoe mooie het leven is en hoeveel mooie, lieve, dierbare en inspirerende mensen ik om mij heen heb staan. De pluk kant van het verhaal is dat ik altijd probeer iedere dag die ons is gegeven te plukken. Ik weet dat het leven soms kort kan zijn en dat je hem moet plukken zolang als je kunt met zowel de mooie en soms ook met de minder mooie kanten. Het leven heeft zoveel te bieden en te geven, ben dankbaar voor de levenslessen die er op je pad komen. Probeer altijd het positieve ervan in te zien en het eruit te halen. Deze twee belangrijke woorden voor mij voegde ik samen en Pluk het Geluk! was geboren.

 

Wie of wat wil ik bereiken?

In mijn verhalen beschrijf ik mijn eigen ervaringen en mijn eigen strubbelingen. Mijn angsten, mijn taboes, mijn leven en hoe ik hierin sta. Ik hoop mensen hiermee te kunnen inspireren en te motiveren om alles uit het leven te halen. Te inspireren dat je ondanks alles er altijd mensen zijn die je willen helpen en naar je verhaal willen luisteren. Ik wil mensen inspireren dat er zoveel meer is en dat je er niet alleen voor staat als je het deelt. Kortom mijn verhalen delen en andere inspireren.

 

Soms twijfels

Soms twijfel ik over de blogs die ik schrijf. De meeste blogs zijn erg persoonlijk, wil ik deze soms kwetsbare kant van mij zelf laten zien of hou ik het liever voor mijzelf. De twijfel of dat er überhaupt wel mensen op mijn verhalen zitten te wachten en/of het wel interessant is wat ik schrijf. Toch vind ik het fijn om mijn eigen plekje te hebben waar ik kan delen wat ik voel, denk of ervaar met iedereen die het wilt lezen.

 

Dankbaar!

Ik wil jullie enorm bedanken voor het lezen van mijn verhalen en voor alle leuke en lieve reacties die ik mag ontvangen. Zowel op mijn eigen site, in de mail, via de app, via facebook of in persoonlijk gesprekken. Ik hoop, ondanks dat ik af en toe een beetje twijfel, toch nog lang mijn verhalen met jullie te kunnen mogen blijven delen!

 

Dank jullie wel allemaal voor het lezen van mijn verhalen, voor de lieve reacties en het belangrijkste: Pluk het Geluk!

 

Liefs Sabrina 

Reactie schrijven

Commentaren: 0