BLOG | Vur ów mam

Mam, vandaag is een bijzondere dag, het is je verjaardag. Vandaag zou je 64 geworden zijn, een leeftijd die het verdiend om zeker nog twintig jaar verder te leven. Helaas die leeftijd is en was je niet gegeven. Je mocht slechts 49 jaar worden en voor 15 jaar terug hebben we je laatste verjaardag gevierd.

 

9 april, een dag die in gedachten en op de kalender staat als jou verjaardag. Een dag waarop we toch nog net een beetje extra aan je denken aan wie je was en wie je nu zou zijn. Soms vraag ik mij af hoe je er nu uit zou zien, hoe zou je in het leven staan, zou je nog net zo genieten van alles wat je deed en van het leven. Hoe trotst zou je zijn op ons, je kinderen, je man en inmiddels ook op je kleinkinderen. Had je nog net zo genoten van de zon en af en toe de boel de boel gelaten omdat je wist dat er toch nog een morgen of nog een dag zou komen. Wat zouden we nog gedeeld hebben, zowel lief als leed, welke wijze raad zou je me mee hebben geven en welke wijze lessen had ik nog van je kunnen leren als ik om advies had gevraagd. Soms ontdek ik stiekem wat karaktertrekjes bij mijzelf, die me aan jou herinneren. Herinneringen die altijd voortleven in gedachten aan wie je was en wie je voor ons bent geweest.

 

9 april, op mijn verjaardagskalender staat geschreven mam. Ik weet dat je nu ergens daarboven aan het genieten bent van al het moois om je heen en van de zon die schijnt, kijkend naar onder hoe wij ons redden en hoe wij ons leven, leven. Een leven met soms ups en downs maar altijd met het positieve in gedachten. Mam af en toe mis ik je onwijs en op zo’n dagen als vandaag net een beetje meer. Maar je zit op een mooi en speciaal plekje in mijn hart. Een plekje vol herinneringen, liefde, warmte en mooie momenten.  

 

Lieve mam, van harte gefeliciteerd en geniet daarboven!

 

Herinner, geniet en heb lief!

 

-xxx- liefs je dochter 

Reactie schrijven

Commentaren: 0