BLOG | Een weekend vol dans, lekker eten en veel gezelligheid

Moe maar voldaan kijk ik al 3 dagen terug op een heerlijk weekend. Een weekend waarin we met de dansers van Roll for Fun neerstreken in de Moer. Een klein plaatsje dichtbij Kaatsheuvel.

 

En wat een geweldig weekend hebben we gehad. Een weekend vol dans, lekker eten, veel gezelligheid en vooral ook veel gelachen. De aanleiding voor dit gezellige weekend was om een begin te maken aan de Showdance dans die we als groep willen gaan laten zien tijdens de Showdance wedstrijd van 22 juni a.s. in Meerlo.

 

Vrijdag vertrok ik met mijn tas vol gepakt richting de Moer. Aan de tas te zien leek het alsof ik een week met vakantie ging en met het heerlijke zonnetje erbij, voelde dit ook zo. Een vervroegde zomervakantie verpakt in een weekend! Wat een heerlijk gevoel!

 

Bij de accommodatie aangekomen werd ik hartelijk ontvangen door de beheerster en was het bed wat via MediPoint was aangevraagd, geleverd. Wat een fijne locatie, ruim opgezet, aangepast, geen drempels en twee aangepaste badkamers. Later op de middag kwamen de andere dansers een voor een aan. Nadat iedereen zich zo goed en wel geïnstalleerd had konden we genieten van koffie of thee met een heerlijk stukje vlaai voor het 40 jarig huwelijksjubileum van twee van onze dansers.

 

Na het avondeten maakte we een begin met de dans en gingen we de muziek evalueren en voelen welke bewegingen erin ons opkwamen die we mogelijk om konden zetten in een dans. Voorzichtig kwamen er al een paar bewegingen voort die goed paste bij het ritme van de muziek. Na dit goede begin konden we ’s avonds nog genieten van een gezellig samenzijn en ging voor en na iedereen lekker zijn bed op zoeken.

 

Zaterdagmorgen was het vroeg dag en na het ontbijt, gingen we verder aan het bedenken, uitzoeken en ontwikkelen van de dans. Ook het toevoegen van, een door ons gekozen attribuut, werd in de dans verwerkt. Wat het attribuut is, blijft nog even geheim tot aan de wedstrijd. Na de lunch hadden we even ruimte om ons eigen plan te trekken. Sommige gingen lekker naar buiten, het zonnetje was ons nog steeds goed vergezeld, andere gingen even uitrusten en ik heb even de dans opgeschreven en uitgewerkt zoals we hem tot dan toe al hadden. Tegen het einde van de middag gingen we weer verder met de ontwikkeling en het bedenken van onze dans en werden er steeds meer stukjes aan toegevoegd. De dans kreeg steeds meer vorm. Ook na het avondeten werd er nog een stuk dans ontwikkeld en geplakt aan de stukken die we al hadden. Wat gaaf! Wat een gaaf proces om met alle dansers te mogen doen, te bedenken, mogelijkheden te ontdekken en vooral veel herhalen en oefenen.

 

De laatste dag, zondagmorgen werd het laatste stukje aan de dans toegevoegd waarmee we nu een basisdans hebben die we in de aankomende lessen verder kunnen finetune en uitwerken. ’s Middags mochten we de dans uitvoeren voor de beheerder van de accommodatie en haar twee kindjes. Voor iedereen die de dans wil komen bewonderen, op zaterdag 22 juni zullen wij deze dansen tijdens de Showdance Wedstrijd in Meerlo (meer informatie zal ook hier t.z.t. volgen).

 

Het was een geweldig, geslaagd  en super weekend, waarin we goed verwend zijn met eten en waarin we veel hebben gedanst, gelachen en gezellig samen konden zijn met de groep.

 

Ik ben trots op iedereen en wil dan ook iedereen bedanken voor dit geweldig weekend, zowel de dansers als de mede-instructrice, de kok en de beheerders van de groepsaccommodatie.

 

Dankjulliewel allemaal dat we met z'n alle zo'n mooie en hechte groep mensen mogen vormen!

 

-xxx-

 

Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Els Kusters-Bolenius (donderdag, 21 februari 2019 21:59)

  Sluit me helemaal aan bij het verhaal. Het was in een woord Geweldig!!!

 • #2

  Gerty Gruijters (vrijdag, 22 februari 2019 11:13)

  Als vreemde eend in de bijt mocht ik mij zaterdag bij jullie dansgroep aansluiten en ik voelde mij direct welkom. Ik vond het een heel gezellig weekend en bedankt Sabrina voor de levendige terugreis!

 • #3

  Riet. (zondag, 24 februari 2019 19:29)

  Ik sluit me ook helemaal aan bij jou verhaal ,wat kun jij het mooi / goed verwoorden Sabrina.
  Bedankt voor dit top weekend!!!