BLOG | Ken je mij

Ken je mij, wie ken je dan?

Weet jij mij beter dan ik?

Ken je mij, wie ben ik dan?

Weet jij mij beter dan ik?

 

Deze eerste regels komen uit het lied, ken je mij, gezongen door Trijntje Oosterhuis. Een lied wat me raakt maar ook aanzet tot nadenken. Wie ben ik en wie ben ik dan echt. Ken ik mijzelf echt zo goed of kennen andere mij misschien toch iets beter.

 

De zoektocht naar jezelf, naar wie je bent. Een zoektocht waarin ik volop zit en die steeds meer mooie stukje ontdekt. Stukje die ik toe kan voegen aan mijn eigen ik, wie ik ben en wie ik echt mag zijn, mijzelf! Ik ben onzeker, over wie ik ben, wat ik doe, hoe ik eruit zie en hoe ik overkom op andere. Ben ik wel leuk genoeg, mag ik gezien worden zoals ik ben, kan ik mijn diepste ik laten zien en kan ik zonder schaamte mijn angst, pijn en verdriet laten zien.

 

Veelal deel ik dingen in mijn persoonlijke blogs. Verhalen over wat me bezig houdt, wat me inspireert of me juist motiveert. Blogs waarin ik een gedeelte met jullie deel over wie ik ben, wat ik doe, wat me bezig houdt en over mij zwakke- soms ook mijn sterke punten en over mijn angsten. Over mooie maar ook de minder mooie momenten in het leven en over wat me gemaakt heeft tot

wie ik nu ben, wat mij stimuleert om nog meer uit mijzelf te halen en ook voor alles waarvoor ik dankbaar ben. Ik laat een stukje van mijzelf zien, maar zoveel als ik wil dat mensen van mijn mogen zien. Soms zien mensen mijn kwetsbaarheid, andere laat ik daar niet al te dicht bij komen. Niet iedereen zal mijn pijn of verdriet, mijn zorgen, mijn strubbelingen, mijn onzekerheid en

mijn angsten zien. Mijn zegeningen, mijn geluk, mijn verlangens, mijn enthousiasme, mijn plezier en mijn leven. Maar het is er allemaal en het mag er allemaal zijn en wie weet door mijzelf steeds meer te ontdekken, dat straks andere ook steeds dichterbij mogen komen om te delen in wie ik ben.

 

Ken je mij, wie ken je dan?

Weet jij mij beter dan ik?

Ken je mij, wie ben ik dan?

Weet jij mij beter dan ik?

 

Wil je weten hoe het liedje gaat en zelf luisteren? Klik dan hier.

Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Nelke (vrijdag, 29 juni 2018 09:04)

  Hoi Sabrina,
  Néh, ik denk ni daat ik ów echt ken.
  Má zoë hoe ik ów ken zet ik mien petje vur ów af, want waat ving ik ów en schon, leuk, lief, dapper, sterk en 'n geweldig megje.

 • #2

  Mien (vrijdag, 29 juni 2018 18:22)

  Sabrina, Neet te veul oaver noadenke, ziet owzelf, deil dingen as ge dat wilt en met wie ge dat wilt, as ut vur ow good vult is ut goot.

 • #3

  Els (zaterdag, 30 juni 2018)

  Ha Sabrina, stukje bij beetje mag ik je meer leren kennen. We mogen al veel delen, mooie maar ook minder mooie dingen. Toch zal het diepe binnenste altijd van jezelf zijn, blijf wie je bent en ik hoop nog veel te mogen delen met je. Liefs Els.