BLOG | Achter mijn muurtje

Ik ben een optimist, een doorzetter en zie in alle dingen wel iets positiefs. Dit zijn vaak de eigenschappen die ik terug hoor van mensen die mij kennen. Ik zie het leven inderdaad altijd positief in ondanks alle tegenslagen, alle teleurstellingen en alle dingen die ik heb meegemaakt. Een eigenschap die mij veel en ver heeft gebracht, in de tijd dat ik gepest werd, in tijden van operaties, in tijden van keuzes, in tijden dat ik sterk moest zijn en o...ver hoe ik nu in het leven sta. 

 

Maar ik weet, ik ben ook een metselaar. Een metselaar van mijn eigen muur, een goed gefundeerde, eigenhandig gemetselde muur. Een muur voor zelfbescherming, een muur om mijn kwetsbare ik achter te laten schuilen. Mijn muur die als een lekkere warme deken om mij heen zit en mij bescherming biedt als ik het nodig heb. Het voelt er veilig, vertrouwd, ik kan er achter schuilen als ik onzeker, bang en kwetsbaar ben.

 

Maar langzaamaan breek ik mijn muur steen voor steen af en wat voelt het goed en fijn. Stukje bij beetje wordt mijn muur kleiner en af en toe kan ik er zelfs overheen kijken. Het voelt fijn om te laten zien wie ik ben en dat ik mag delen dat ik worstel met mijn zelfvertrouwen, in de knoop lig met mijn onzekerheden, ga proberen te dansen met mijn angsten en ook mijn pijn en verdriet mogen er zijn. Er zal altijd een muurtje blijven die mij bescherming biedt wanneer ik het nodig heb. Een muurtje voorzien van een deur en een raam waardoor ik kan zien, kan voelen en weet dat er altijd mensen om mij heen zijn die mij willen helpen om mijn stenen te dragen en die de stenen één voor één van mijn muurtje willen halen om diegene die erachter verstopt zit te laten zijn wie ze mag zijn; ik een optimist die overal wel iets positiefs in ziet.
Achter mijn muurtje…...............

Reactie schrijven

Commentaren: 0