BLOG | 13 jaar alweer.....

Het is vandaag 13 jaar geleden dat mijn moeder overleed. Dertien jaar waarin we samen nog veel lief en leed hadden kunnen delen. Dertien jaar waarin we nog veel mooie en dierbare herinneringen konden maken voor de toekomst. Helaas was ons dat niet gegeven, maar trots ben ik dat ik 25 jaar mijn moeder heb mogen kennen. Mijn moeder die mij het leven schonk, het kostbaarste en dierbaarste bezit wat je kunt krijgen.

 

Naast de pijn, het verdriet en het gemis heeft het overlijden van ons mam mij ook lessen geleerd. De belangrijkste les is dat ik

onvoorwaardelijke veel liefde voel voor mijn familie en dat ik dankbaar ben dat ik er deel van mag uitmaken. Dankbaar ook voor alle lieve en mooie mensen in mijn leven en voor het leven zelf. Geleerd heb ik ook dat ieder op zijn eigen manier rouwt. De ene laat het zien, de andere houdt het wat meer voor zichzelf. Ik heb geleerd om hieruit niet te oordelen maar om iedereen te respecteren met zijn of haar verdriet en er te zijn als ze je nodig hebben. Na het overlijden lijkt de wereld even stil te staan maar op een dag gaat de zon weer voor je schijnen en krijgt je leven langzaamaan weer invulling en kleur, al zal het gemist voor altijd blijven. Ook heb ik geleerd dat tegenslagen je niet kunnen tegen houden en dat je leert meer te genieten van de kleine en intense dingen die het leven je geeft en de dingen te zien die er echt toe doen. Alle lessen hebben mij gemaakt tot wie ik nu ben en hoe ik in het leven sta. Maak iets moois van iedere dag, van ieder moment, heb lief en wees dankbaar.

 

Lieve mam, 13 jaar alweer. Deze dag, een datum. Voor de meeste een gewone dag, een gewone datum maar voor ons een dag die na 2004 nooit meer hetzelfde zal zijn. Met de mooie, dierbare en liefdevolle herinneringen in ons hart aan wie je was en wie je nu zou zijn.

 

Lieve mam, 13 jaar alweer…………

 

-  xxx -

Reactie schrijven

Commentaren: 0