BLOG | Wat als.....?

Iedereen kent ze vast wel, de wat als….? vragen. De vragen waar je vaak het antwoord niet op zult gaan krijgen,

maar die je soms toch wel eens bezig kunnen houden. Ik denk niet dat ik de enige ben die wel eens een wat-als-vraag-dag heeft.

 

Wat als ik nog had kunnen lopen? Was ik rennend, huppelend, springend of juist langzaam lopend door het leven gegaan. Wat als ik andere keuzes had gemaakt? Had ik alle mooi, lieve en inspirerende mensen dan wel of niet ontmoet. Was ik de mensen die het mij soms moeilijk en lastig hebben gemaakt en mij gepest hebben tegen gekomen en had ik hier dan ook de kracht uitgehaald. Was ik geworden wie dat ik nu ben en zou ik ook kracht en lessen hebben gehaald uit de dingen die juist wel op mijn pad zijn gekomen. Zou ik wonen waar ik nu woon, werken waar ik werk en het leven, leven zoals ik het leef. Zou ik dan ook bang zijn voor alles waar ik bang voor ben of zou ik juist alles durven. Wat als ik wat zekerder zou zijn zou ik alles durven zeggen wat ik zou willen zeggen. Zou ik ook nog net zoals nu dansend door het leven zijn gaan en zou ik alle nare dingen ook om hebben kunnen buigen in de positieve dingen. Wat als ik toch die prins op het witte paard tegen was gekomen en wat als ik hem misschien wel nooit tegen ga komen. Wat als we mensen die we moeten missen weer terug zouden kunnen halen. Wat zouden we zeggen, doen, vertellen en wat zouden we ze laten zien. Wat voor mooie herinneringen zullen we ophalen en zal het afscheid dan weer net zo moeilijk en pijnlijk zijn. Dit en nog meer wat als-jes kunnen je soms toch bezig houden.

 

De wat als vragen zullen altijd blijven, maar met hetgeen ik nu weet, weet ik dat ik niet zou willen ruilen met wat als..….? Ik ben gelukkig, dankbaar en tevreden met het leven wat ik nu leef, met de dingen die op mijn pad komen en zijn gekomen evenals de mensen die op mijn pad komen en zijn gekomen met ieder zijn eigen reden, verhaal of doel, de gemaakte keuzes en wegen die ik ben ingeslagen of nog ga inslaan. Alle dingen in je leven hebben een doel, om je iets duidelijk te maken, om je lessen te leren, om kansen te grijpen, om dingen te laten zien maar ook om van te leren, te ontdekken en om kracht en doorzetting uit te halen en de wat als-jes, ach die horen er af en toe gewoon bij.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0