BLOG | Je leven is een reis

Je leven is een reis, die begint bij je geboorte. Je leert je ouders kennen en eventueel broers of zussen en je leert je familie kennen. Je groeit op, je leert, speelt, ontdekt, valt en staat weer op. Je leert gevaren kennen en soms ontwikkel je angsten.

 

Gedurende je leven komen er allemaal mensen op je pad, jou pad, jou reis. Mensen die van je houden, je helpen, sturen, inspireren, steunen, adviseren, naast je staan, je omarmen en als je het allemaal even niet meer weet je weer op de juiste weg helpen. Mensen die het beste uit jezelf weten te halen. Helaas komen er soms ook mensen op je pad die je kwetsen, pesten of je pijn en verdriet aandoen.

 

Sommige mensen blijven je hele reis bij je, andere slaan een andere weg in of je kiest zelf een ander pad en van sommige mensen moeten we helaas te vroeg afscheid nemen. Mensen komen in je leven om je iets duidelijk te maken, andere om je te beschermen. Ze leren je hoe je na het vallen weer op kunt staan, wat vreugde is of verdriet en wat strijden of opgeven is. Sommige zullen je opbeuren, je laten lachten en doen stralen, naar je luisteren, je beminnen of lief hebben en soms is het ook even lekker om even alleen te wandelen in alle stilte en rust. Op je weg en op je reis kom je soms obstakels, hobbels of diepe kuilen tegen die je moet of wilt overwinnen. Ook tegenslagen, angsten, moeilijke keuzes, kruispunten en afslagen die je moet nemen kom je tegen en soms met een beetje hulp vind je hierin ook weer de juiste weg.

 

Dankbaar ben ik voor al die mooie, lieve en inspirerende mensen die tot nu toe op mijn pad zijn gekomen en met mij meegewandeld zijn en/of nog steeds met mij meewandelen. Die mij steunen, vreugde brengen, mij helpen opstaan als ik gevallen ben en troosten bij verdriet. Die een arm om mij heen slaan als ik het nodig heb en die mij helpen daar waar ik het nodig heb. Die naar mij luisteren en mij lief hebben om wie ik ben. Mijn angsten accepteren en mee lopen om mijn hobbels op de weg te overbruggen. Die mij laten stralen, laten lachten en laten zijn wie ik ben. En ja zelfs ben ik ook dankbaar voor diegene die mij vroeger gepest hebben. ze hebben mij geleerd om door te gaan, door te zetten en niet op te geven.

 

Je leven is een reis, je bewandeld, ontdekt, groeit, je ontmoet, je neemt afscheid, je leert en af en toe sta je stil om alles te bewonderen en te aanschouwen om daarna weer verder te kunnen wandelen. 
 

Je leven is een reis maak er iets moois van!

Reactie schrijven

Commentaren: 0