BLOG | Als ik in de spiegel kijk.....

Als ik in de spiegel kijk zie ik een positieve en optimistische vrouw met als motto alles komt goed. Mijn motto alles komt goed heeft me al vaak in moeilijke tijden geholpen en ook al klinkt het gek, maar meestal komt het ook echt goed, al zie, voel of ervaar je het misschien niet altijd gelijk.

 

Naast het positieve en optimistische zie ik ook iemand die ze vaker jonger schatten dat dat ze is, misschien wel iets met de eeuwige jeugd. Het jonger schatten is nu eerder een compliment dan een belemmering. Vroeger was het andersom, Wilde ik toen nog dat ze mij ouder zouden schatten dan dat ik was, naarmate ik er ieder jaar een jaartje bij mag tellen, is het juist het omgekeerde. 

 

Verder zie ik iemand die onzeker is. Onzeker over wie en hoe ze is, haar uiterlijk, haar lichaam en over de dingen die ze doet. Onzekerheid misschien niet nodig maar het is duidelijk aanwezig. De ene keer wat meer dan de andere keer, soms neemt het de overhand om dan ook weer vaag naar de achtergrond te verdwijnen, maar wel altijd in het zicht. Onzekerheid, het reist al lang met me mee en ik denk dat we er allemaal zo voor en na wel eens last van hebben.  

 

Ook zie ik iemand die veel twijfelt en piekert. Twijfelt en piekert over van alles en nog wat, de dingen die gebeuren maar soms ook over de meest onbenullige dingen die het niet waard zijn om er aandacht aan te besteden. Met mijn motto - alles komt goed - op zak kan ik soms deze twijfel- en piekermomenten aanpakken al gaat het soms niet altijd op en poppen ze toch weer op in mijn gedachten.

 

Gevoeligheid dat is ook wat ik zie. Gevoelig voor de dingen die gebeuren, maar ook voor dingen waar ik vaak de vinger niet op kan leggen maar ook gevoelig voor dingen die mij kunnen raken of gevoelens die niet te onderbouwen zijn. Naast deze gevoeligheid zit in tegenstelling iemand die niet zijn kwetsbaarheid, verdriet, pijn en tranen snel zal laten zien. Meestal zitten deze laatste goed verborgen achter mijn zelf gemetselde muur. Nooit geweten dat er zo'n goede metselaar in mijn verscholen zit al heb ik er wel een deurtje in gezet zodat ook de kwetsbaarheid, pijn, tranen en verdriet af en toe de ruimte krijgen om eruit te mogen.

 

Naast de metselaar in mij, zit er ook nog de perfectionist. Soms enorm irritant en vooral onhandig als je snel iets gedaan wilt hebben, maar het dan toch tot in precisie van jezelf uitgewerkt moet worden. De lat ligt daardoor vaak onnodig hoog, al probeer ik de perfectionist in mij af en toe aardig te temmen zodat er ook hier ruimte is om te weten dat niet alles perfect hoeft te zijn, ik ben dat tenslotte zelf ook niet. 

 

Maar naast al deze eigenschappen zie ik in de spiegel ook iemand die trots, zelfstandig en sterk is en kan doorzetten. Trots op de dingen die ik al heb bereikt, hoe ik in het leven sta en hoe ik met de tegenslagen van het leven om weet te gaan. Dit maakt ook gelijk dat ik de doorzetter zie, mij niet uit het veld laten slaan door hetgeen wat gebeurd, maar juist het positieve uit het leven halen en van alle momenten leren maar vooral ook van alles proberen te genieten.

 

Als ik in de spiegel kijk.........................

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0