BLOG | Op naar 2017!

Morgen luiden we het jaar 2016 uit en verwelkomen we 2017.

Een heel nieuw jaar met nieuwe kansen, mogelijkheden, ontwikkelingen met daarnaast ook het voortzetten van ingeslagen wegen, activiteiten, doelen en keuzes.

 

Terugblikkend op het jaar komen vooral de woorden liefde, warmte en dankbaarheid in mij naar boven. Dankbaar voor alle mooie en lieve mensen om mijn heen, lieve familie, vrienden, collega's, dansers, therapeuten, helpende en verzorgende. Dankbaar ben ik tevens voor alle gekregen kansen, voor de mogelijkheden tot zelfontplooiing, voor de mooie en gezellige momenten en ja zelfs ook voor de moeilijke momenten die mij iedere keer weer sterker en krachtiger maken. Dankbaar ook voor iedereen die op mijn pad zijn gekomen, lang of kort geleden maar waarvan ik weet dat ze volgend jaar ook weer met mij mee zullen lopen om het beste uit mijzelf te halen, te ondersteunen, te stimuleren, te inspireren, te motiveren en te adviseren.

 

2016 een jaar waarin naast de dagelijkse dingen van zorg, therapieën, werken, vrijwilligerswerk, dansen, vergaderen, nog meer vergaderen en notuleren nog een aantal dingen zijn gebeurd die ik wil uitlichten omdat ze bijzonder, mooi en inspirerend zijn of mij helpen in mijn verdere ontwikkeling.

 

(Peet)tante:

Ik heb het voorrecht om naast al drie keer eerder de mooie titel van (peet)tante te hebben mogen ontvangen van nichtje Lisa en de neefjes Thomas en Lucas dit jaar een nieuw neefje Milan heb mogen verwelkomen. Hier dus een hele trotste tante van vier lieve nichtje en neefjes.

 

Showdance rolstoeldanswedstrijd:

Dit jaar mochten wij voor de 3de keer de Showdance rolstoeldanswedstrijd organiseren in Meerlo. Na een jaar voorbereiding vond deze dag op 21 mei plaats en wat was het een geweldige, gezellige en een super leuke dag. Een dag waarbij dansers ieder met zijn eigen creatie, muziek en choreografie de mooiste dansen lieten zien. Leuk om op het einde van het jaar nog eens hierop terug te blikken.

 

20 jaar rolstoeldansen:

Dit jaar was voor mij ook een klein jubileumjaar, het jaar waarin ik al 20-jaar aan rolstoeldansen doe en nog steeds met evenveel plezier als toen ik eraan begon. In deze 20 jaar heb ik hier ook veel lieve en mooie mensen mogen ontmoeten en geleerd dat iedereen ongeacht leeftijd, handicap of spreektaal, dansen de taal is die iedereen in welk land dan ook spreekt en mensen verbind. Tevens heb ik in deze 20 jaar vele mooie en bijzondere momenten mee mogen maken. Zo heb ik de cursus assistent-instructeur voltooid en aan vele wedstrijden meegedaan. Tijdens de vele demonstraties op veel uiteenlopende plaatsen en voor diverse groepen mensen mogen en kunnen laten zien wat het dansen inhoudt en de mensen ervan overtuigen dat je nog zo veel meer kunt ondanks dat je in een rolstoel zit of welke beperking je ook hebt.

 

Weblog:

Het opzetten van een eigen weblog lag al langer in de planning en dit jaar ben ik ermee aan de slag gegaan. Onder de naam: www.plukhetgeluk.nl schrijf ik weblogs en deel ik mijn verhalen die ik kwijt wil over het hebben van een beperking, angsten of strubbelingen met het doel andere te inspireren, motiveren en te positiveren.

 

Haptotherapie:

Ook ben ik dit jaar gestart met het volgen van sessies haptotherapie. Hiermee durf ik langzaamaan mijn onzekerheid, twijfels, gedachtes en angsten aan te pakken. Hier werk ik vooral aan mijn onzekerheid en het opnieuw leren voelen i.p.v. denken. Momenteel ben ik bezig met het aangaan van de confrontatie van een van mijn grootste angst; ballonnen en knallen. Deze confrontatie is super eng en de weg misschien nog lang, maar ondanks mijn onzekerheid kan ik hiervan zeggen dat ik trots ben op mijzelf bij elke kleine stapjes die ik hierin maak. Hopelijk dat ik vanaf volgend jaar een stuk relaxter, minder panisch en vooral veel ontspannener naar de jaarwisselingen en de periode rond carnaval kan gaan en natuurlijk bij alles waar ballonnen of knallen aanwezig zijn. Ook in 2017 zal ik hieraan blijven werken net zoals aan mijn onzekerheid en twijfels.

 

Ik wil jullie allemaal bedanken:

Bedanken voor het afgelopen jaar. Bedankt dat jullie er altijd voor mij zijn, mij steunen, begrijpen, kansen geven, inspireren, stimuleren, enthousiasmeren, adviseren, mijn verhalen willen horen, delen of lezen en bovenal het belangrijkste mij accepteren en van mijn houden zoals ik ben!

 

Mijn wens voor jullie:

Voor het aankomende jaar wens ik jullie allemaal heel veel mooie, deelbare en dierbare momenten, veel geluk, wijsheid, kracht, doorzetting, positiviteit, mogelijkheden, kansen en vooral heel veel warmte en liefde.

 

Liefs en een dikke kus Sabrina

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0