BLOG | Wees Pippi niet Annika

Pippi Langkous wie kent haar niet. Pippi het vrijgevochten en levenslustige meisje met stijf staande oranje vlechten, twee verschillende kleuren kousen en haar te iets te grote schoenen. Ze woont in villa Kakelbont samen met haar aapje meneer Nillson en haar paard Witje. Pippi heeft geen moeder meer en haar vader is koning van het eilandje Taka-Tukaland ergens ver weg.

 

Pippi is eigenwijs, eigenzinnig, vrijgevochten, beresterk, ongemanierd, brutaal, tegendraads, ze heeft lak aan autoriteit, is rijk, goudeerlijk, creatief en ze durft echt alles. Haar twee beste vrienden waarmee ze alles deelt zijn de ietwat suffige Tommy en Annika waar ze ook de gekste avonturen mee beleefd.

 

Ondanks dat Pippi een fictief persoon is, is ze voor vele een jeugdheld en zit ze barstensvol levenswijsheid, waar wij, of ja tenminste ik toch zeker nog wat van kunnen leren. In deze ben ik toch meer de Annika van het geheel. Buiten de lijntjes kleur zoals Pippi dit doet is niet zo aan mij besteed en i.p.v. lak aan autoriteit hou ik mij meer vast aan de wetten en regeltjes. Brutaal, ongemanierd en tegendraad zijn ook woorden die ik niet gelijk met mijzelf associeer.  Al ben ik soms wel een tikkeltje eigenwijs en kan ik mij wel vinden in het creatieve net zoals het eerlijk zijn. Pippi zit vol zelfvertrouwen, lef en ze durft anders te zijn. Ze is beresterk en nergens bang voor. Bij mij is wat meer zelfvertrouwen en lef wel welkom en ook ben ik voor veel dingen bang. Het fysieke sterke gedeelte daar schort ook nog wel het een en ander aan, maar daarentegen ben ik dan wel weer mentaal sterk al zeg ik het zelf.

 

Buiten dit zijn er nog tal van onbeperkte levenswijsheden die wij van Pippi kunnen leren:

- Denk ik oplossingen niet in problemen

- Vrijheid blijheid

- Maak je fantasieën waar

- Oordeel en veroordeel niet

- Zorg goed voor je vrienden en voor je zelf

- Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan

- Richt de wereld in naar je eigen zin en niet geheel onbelangrijk

- Je mag zijn wie je bent ondanks hoe je eruit ziet en wie je bent

 

Af en toe wat meer de Pippi in mij opzoeken en de wijsheden in pact nemen kan natuurlijk geen kwaad.

Reactie schrijven

Commentaren: 0