BLOG | Tel je zegeningen

Soms heb je van die momenten die je kunnen overweldigen of van die momenten dat je, je ineens gelukkig of blij voelt. Gelukkig over wat je hebt, wat je hebt bereikt of hoe je in het leven staat.

 

Ik heb een hele lieve familie, leuke vrienden en fijne mensen om mij heen. Ik heb een dak boven mijn hoofd, kan eten wat ik wil, de verwarming hoger zetten als ik het koud heb, een bed om in te slapen, kleren waaruit ik kan kiezen, een computer, telefoon en tv. Ik praat, zing, lach, leef, ik dans en ik werk, ik zie de zon, voel de wind en geniet van de vogels die 's morgens vrolijk fluiten en ik dit mag horen, ik geniet van de geur als het gras net gemaaid is en van alle seizoenen die we in Nederland kennen met zijn geuren en kleuren. Eigenlijk is het teveel om op te noemen en zou er dan ook nog uren mee door kunnen gaan.

 

Vaak kijken we wat er niet helemaal goed gaat, wat we niet hebben of voelen we ons niet prettig in sommige omstandigheden. In mijn leven ben ik ook al wat tegenslagen tegengekomen, al vind ik tegenslagen altijd een zwaar en beladen woord. Ik hou het liever op dat ik het nodige heb meegemaakt. Ik heb vaak en lang in het ziekenhuis gelegen, vaak geopereerd en vaak medische moeilijke keuzes moeten maken die het later voor mij makkelijker gingen maken. Vaak afscheid moeten nemen van mensen die je gewoonweg niet kunt en wilt missen of te jong van ons heen zijn gegaan. Ook heb ik de nodige verzorging en therapieën nodig en ben ik vaak onzeker, een twijfelaar en bang, maar ondanks dat ben ik blij, trots en gelukkig. Ook de moeilijke dingen die we soms meemaken hebben een doel, een levensles of een wijsheid in pacht. Je ziet, merkt of voelt het misschien niet altijd of niet direct, maar toch is het zo.

 

Ik zing, dans, lach, praat, bewonder, verwonder, geniet, heb lief en neem het leven zoals het komt.

Tel je zegeningen iedere dag en geniet van al het moois en goede om je heen.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Riet (zondag, 06 november 2016 18:12)

    Sabrina, wat kun jij het mooi verwoorden , zoals jij het zegt kijk om je heen en geniet!!!